Werkgroep ‘Duurzaamheid’

DoelDe Oranjebuurt leeftijdsbestendig maken en houden, waarin verduurzaming in onze buurt een grote rol speelt. Dit kan gaan over energiebesparing, isolatie, zonnepanelen, regenwater infiltratie, etc.
Ook verduurzaming in de woning zelf, zodat we veiliger en langer zelfstandig kunnen blijven wonen.
Contactpersoon: Marcel Creemers
Werkgroepsleden: Jose Aerts <aerts88@zonnet.nl>, Roland Heesbeen <rheesbeen@home.nl>,
Ger Hellegers <ger.hellegers@gmail.com>, Sjef Pappers <sjef.pappers@home.nl>,
Marcel Creemers <mlm.creemers@gmail.com>
De eerste resultaten:
Naar aanleiding van de ‘enquête duurzaamheid’ heeft de werkgroep meerdere zaken onderzocht, waarbij twee daarvan  al tot resultaat heeft geleid: de collectieve aankoop van zonnepanelen en het loskoppelen van het riool.
Collectieve aankoop zonnepanelen voor de Oranjebuurt vanaf nu mogelijk
Een betrouwbare leverancier, Zongarant, is gevonden voor het leveren van zonnepanelen. De collectieve aanbieding voor zonnepanelen is in de bijlagen te vinden. (zie onderaan deze alinea)
In een tabel is te zien hoeveel de kosten zijn bij een standaard opstelling van de panelen.
Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met de leverancier en maak een afspraak om je eigen specifieke situatie bij je thuis door te nemen. Daarna ontvang je een vrijblijvende offerte die op je eigen situatie is toegesneden.
Iedereen die voor 30 juni 2020 besluit om hierop in te gaan, telt mee om te bepalen hoeveel extra bonuskorting wordt uitgekeerd.
De bijlagen: de offerte, een tabel met de investeringsbedragen bij een standaardopstelling en de folders van de zonnepanelen. Longi Solar LR6-60HPB Longi-Solar-LR6-60HPH Sofar Solar datasheet Garantieverklaring
Regenpijp loskoppelen van het riool en project Steenbreek
Het regenwater van onze daken niet meer in het riool later weglopen, maar infiltreren in eigen tuin.
Hoe doe je dat? Hierbij geeft de gemeente subsidie en hoe krijg je die? https://www.venray.nl/subsidie-afkoppelen-regenpijpen
Project Steenbreek is ervoor om, zo zoveel als mogelijk, de versteende tuinen te voorzien van groen, zodat het regenwater de bodem in kan.
Het regenwater in je eigen tuin laten lopen voorkomt verdroging en is in ons allen belang. https://www.venray.nl/samenwerking-met-steenbreek-blijft
Tijdens onze Oranjebuurt jaarvergadering in maart 2020 wordt er door de gemeente hierover voorlichting gegeven.