Koningsdag in Coronatijd in de Oranjebuurt

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Koningsdag in Coronatijd in de Oranjebuurt

Corona en criminaliteit, trap er niet in

Oplichters maken op slimme manieren misbruik van de coronacrisis. Zorg dat u erop bent voorbereid, zodat u niet het volgende slachtoffer wordt.
Mail van het RIVM
Krijgt u opeens een mail van het RIVM of van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie)? Waarschijnlijk is het een nepmail. Computercriminelen versturen onder deze vertrouwde namen mails met bijlagen, waarin meer informatie over het coronavirus zou staan. Maar als u de bijlage opent, komt er automatisch een schadelijk programma op uw computer. Open daarom niet zomaar een bijlage. Ga voor nieuws over het coronavirus via uw eigen navigatie naar de website van het RIVM.
App waarmee u Corona live kunt volgen
Buiten de Play Store worden soms schadelijke apps aangeboden, zoals een app waarmee u de verspreiding van het Coronavirus live zou kunnen volgen. In werkelijkheid is dit een app waarmee uw telefoon onbruikbaar wordt. Pas tegen betaling van veel geld kunt u de telefoon dan weer ontgrendelen. Probeer daarom nooit apps te downloaden buiten de Play Store. Nieuwe Android-telefoons zijn hiertegen beveiligd.
Antibacteriële betaalpas
Krijgt u een e-mail of sms’je waarin u een antibacteriële betaalpas krijgt aangeboden? Dat is onzin. Banken hebben geen antibacteriële betaalpassen. Klik niet op de link en vul geen bankgegevens in, maar gooi de mail meteen weg.
Nepwebshops
Wilt u mondkapjes of desinfecterende handgel kopen? Pas dan goed op dat u dat doet bij een betrouwbare webwinkel. Lees hoe u een veilige webwinkel kunt herkennen in de Slimthuis app van Interpolis.  
Coronahelpers aan de deur
Komt iemand van het ziekenhuis bij u langs die aanbiedt u te controleren op corona? Of belt een onbekende aan die boodschappen voor u wil halen? Ga er niet op in en bel de politie. Dit is een brutale oplichter die op deze manier probeert ouderen te bestelen.
Coronacollecte
Krijgt u de vraag of u geld wilt geven voor de bestrijding van corona? Geef niets. Er wordt op dit moment niet gecollecteerd voor corona, ook niet door Het Rode Kruis.
Informatie over thuiswerken
Criminelen maken ook misbruik van mensen die thuiswerken. Ze sturen bijvoorbeeld een mail over thuiswerken, die afkomstig lijkt van een groot bedrijf. Als u werkt voor dat bedrijf, denkt u misschien dat de mail echt van dit bedrijf afkomstig is. In werkelijkheid bevatten ook deze mails schadelijke software. Controleer dus altijd de echtheid van de mail bij het bedrijf waarvoor u werkt.
Mail over extra geld voor gedupeerden
Het klinkt aantrekkelijk, een mail die u financiële compensatie belooft vanwege de Coronacrisis. Ook dit is een nepmail, die alleen maar bedoeld is om uw bankgegevens te stelen.
Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Corona en criminaliteit, trap er niet in

Hernieuwde oproep i.v.m. het Coronavirus

De werkgroep ‘BURENHULP’ doet nogmaals een beroep op uw solidariteit m.b.t. de omgang met het Coronavirus.
Er wonen ook veel ouderen, alleenstaande en eenzame mensen in onze buurt.
Nu de beperkende maatregelen ook nog gelden voor april en wellicht langer, hebben deze buurtgenoten het extra zwaar.
Kijk daarom of u voor uw directe buren iets kunt betekenen.
Informeer telefonisch hoe het gaat, maak een praatje en misschien kunt u voor hen boodschappen doen of andere hulp bieden.
Weet, dat mensen het moeilijk vinden hulp te vragen!
Steun elkaar in deze onwerkelijke tijd.
Maar vergeet daarbij niet die afstand van (zeker) anderhalve meter te bewaren.
Burenhulp Oranjebuurt.
Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Hernieuwde oproep i.v.m. het Coronavirus

Speuren in de Oranjebuurt naar knuffelberen

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Speuren in de Oranjebuurt naar knuffelberen

Uit de Peel en Maas

Met die opmerking dat bij de onderste foto moet staan:
Afscheid van Hein als penningmeester van de Oranjebuurt
Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Uit de Peel en Maas

Jaarverslag 2019

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Jaarverslag 2019

Informatie omtrent het corona virus

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Informatie omtrent het corona virus

Theo Polman en de Oranjetreffers

Geplaatst in Contactmiddag, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Theo Polman en de Oranjetreffers

Oproep betreffende het Coronavirus

Onze Oranjebuurt is ook in de ban van het Coronavirus.

Er wonen veel kwetsbare ouderen en alleenstaanden in onze buurt, daarom doet de werkgroep ‘Burenhulp’ een oproep aan alle Oranjebuurtbewoners.

Kijk of u voor uw directe buren iets kunt betekenen in deze, bijvoorbeeld het doen van hun boodschappen of iets anders. 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Oproep betreffende het Coronavirus

Afscheid van Hein en Piet

Hieronder het verhaal bij het afscheid van Hein en Piet, als bestuurslid, tijdens de jaarvergadering van
12 maart. (beide heren zijn en blijven nog actief bezig in een aantal andere werkgroepen)

Toen we enkele jaren geleden begonnen met ons project ‘de Oranjebuurt op weg naar 2025‘, waren er veel enthousiaste buurtbewoners die op een of andere wijze hun bijdrage wilden leveren aan dit mooie project. Werkgroepen ontstonden er genoeg en er vormde zich een actieve grote groep mensen die zich de afgelopen jaren heeft doen gelden. Maar de Oranjebuurt had ook een bestuur nodig en daar liepen de meesten minder warm voor. Twee mannen van het eerste uur, die destijds de handschoen oppakten en zitting namen in het te vormen bestuur, nemen vanavond afscheid van hun bestuursfunctie en dat mag wat ons betreft niet ongemerkt gaan.

Hein, onze penningmeester
De man van de centen; maar met die opmerking alleen doen we je tekort. Met je ruime bestuurs- en levenservaring was jij vanaf het begin een stabiele betrouwbare factor in ons bestuur. Altijd beschikbaar, altijd gastvrij voor de vele vergaderingen bij jou aan huis.
En altijd de financiële zaakjes goed op orde; héél belangrijk voor een penningmeester!!
Hein, heel veel dank voor je jarenlange inzet. Je weet, dat we je niet graag zien vertrekken.

 

Piet, onze voorzitter
Je wilde een functioneel bestuur, wat vooral op de achtergrond voorwaardenscheppend bezig zou zijn. Niet het bestuur, maar de bewoners en de leden van de werkgroepen moesten het fundament zijn van dit project. Ik denk, dat we daar met zijn allen goed in zijn geslaagd, maar zonder bestuur en zonder kartrekkers, zoals jij, lukt het helaas toch ook niet helemaal. Ongewild ben je, meer dan je lief is, het gezicht geworden van de Oranjebuurt. Met jouw tomeloze energie, enthousiasme (en soms je eigenwijsheid) heb je velen binnen en buiten de wijk/buurt weten te verbinden aan onze grote droom, namelijk.een wijk/buurt waarin jong en oud in 2025 SAMEN gezond en gelukkig kan wonen.
Niet alleen het bestuur maar de hele Oranjebuurt, is je heel veel dank verschuldigd!!

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Afscheid van Hein en Piet