Update verkeerssituatie basisschool Petrus’ Banden

Vanaf maandag 5 september 2022 verandert de verkeerssituatie rondom de school drastisch tijdens breng- en haalmomenten.

Onze intentie is meer verkeersveiligheid voor de kinderen rondom de school en daarnaast werken aan een groener en nóg aantrekkelijker schoolplein en Kolkwegplein. Dit doen we in nauwe samenwerking met de school en de gemeente. Tijdens de inspraakmomenten van de afgelopen drie jaar kregen wij veel input. Dat resulteert vanaf 5 september in een nieuwe verkeerssituatie.

Wat verandert er?
We gaan meer ruimte creëren voor onze kinderen, fietsers en voetgangers. Zo komt er op de breng- en haalmomenten een autovrije zone vóór de school. Zie het bijgevoegde kaartje: de bedoeling is dat mensen via de Stationsweg óf de Dr. Poelsstraat de Monseigneur Nolensstraat in rijden. Vervolgens gaan ze linksaf de Burgemeester Scholsstraat in (dus achter de school langs), dan rechtsaf de Minister Charles Ruysstraat in en dan de eerste weg links: de Kolkweg met de oneven huisnummers. Hier verandert dus de rijrichting vanaf 5 september.

Aan de rechterkant vinden ze nieuwe kiss & ride-plekken waar ze de kind(eren) uit de auto kunnen laten. Ze doen dit aan de rechterzijde, want dan kunnen de kinderen zelfstandig naar school lopen over het Kolkwegplein. De oversteek naar het schoolplein is autovrij.

Ook het stukje Monseigneur Nolensstraat naast de school maken we autovrij op de breng- en haalmomenten.

Wilt u meehelpen? Graag!
Alle hulp om de verkeersstroom letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden, is welkom! We zijn met name op zoek naar omwonenden (en ouders) die op haal- en brengtijden hekken willen plaatsen en zo nodig opzij schuiven – bijvoorbeeld als de hulpdiensten er onverhoopt door willen. Wilt u helpen om van de nieuwe verkeerssituatie een succes te maken? We ontvangen u met open armen! Geef u zo snel mogelijk op.
Klik hier om u op te geven.

Hoe gaat het verder?
In oktober plannen we een tussenevaluatie en in december maken we dan de balans op: wat zijn de pluspunten van deze aanpak? Zijn er ook kluspunten? Eventuele wijzigingen voeren we dan door na de kerstvakantie.

Even wennen
Wij realiseren ons dat het voor iedereen, ook u als omwonende, even wennen zal zijn vanaf 5 september. Wij doen dan ook een beroep op ieders medewerking en begrip.

En hebt u tips en suggesties? Mail ons direct: petrusbanden@oranjebuurtvenray.nl

Laten we als ouders, opa’s en oma’s, verzorgers én omwonenden samen zorgen voor veiliger verkeer voor onze (klein-) kinderen.

Klik op de bijlagen voor de kaartjes inrichting en rijrichting van de nieuwe situatie.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie