Drugs!

De indruk lijkt dat we het gebruik van (hard)drugs normaal vinden. Maar ik mag hopen dat ik het fout heb !

We zien steeds meer personen, waaronder ook minderjarige die drugs gebruiken. En dan alle varianten: XTC, cocaïne, amfetamine, GHB, etc.

Door deze ‘vraag’ is de handel ook aan het toenemen. De ‘grotere dealers’ ronselen jongeren om drugs te verkopen. Zo blijven de ‘grote jongens’ buiten schot en wordt mogelijk jouw (klein)kind opgepakt en komt dan meer in de problemen, met alle gevolgen van dien. Zie hieronder het bericht uit de Peel en Maas van deze week.

                                                                                                                                          

Aanhoudingen in drugsonderzoek

di 21 mrt., 11:43 Algemeen 112

In een drugsonderzoek van de politie Venray-Gennep zijn onlangs meerdere aanhoudingen verricht. Uit het onderzoek, gericht op de handel in verdovende middelen, bleek dat diverse jongeren uit de gemeente Venray betrokken waren bij de drugshandel. De leeftijd van de verdachten varieert van 14 tot ongeveer 25 jaar. Dat meldt wijkagent Marcel Deenen op Instagram.

Er zijn in verschillende panden en woningen doorzoekingen gedaan waarbij grote hoeveelheden drugs in beslag zijn genomen door de politie. Het betreft onder meer xtc, cocaïne, amfetamine, GHB en hasj. Ook is er meer dan 130.000 euro in beslag genomen en werd er beslag gelegd op een motorscooter en een personenauto. Ook werd er in een woning illegaal vuurwerk aangetroffen.

Een verdachte zit momenteel nog vast. In het kader van het onderzoek kunnen er geen verdere mededelingen worden gedaan. Alle verdachten zullen zich bij de rechter moeten verantwoorden.

De politie heeft daarbij ook bestuurlijke rapportages opgemaakt. Daardoor heeft de burgemeester de gelegenheid om bestuurlijk op te treden. Dat kan onder meer door het opleggen van dwangsommen en het sluiten van panden en woningen.

                                                                                                                                          

Samen kunnen we hier iets aan doen.  ‘KIJK NIET WEG’.
Meld verdachte situaties via 0900-8844.
Anoniem melden kan ook via MMA 0800-7000.

Zie het volledige filmpje van o.a. de burgemeester van Venray op YouTube: https://youtu.be/I_ADJcbX9lY

En dat het gebruik hoog is, zien we ook in de controles die we houden in het verkeer. Het rijden onder invloed (soft- en harddrugs).

Vorig jaar (2022) zijn er in ons werkgebied (gemeente Mook en Middelaar, Gennep, Bergen en Venray) in totaal 341 bestuurders gecontroleerd, waarbij bleek dat ze onder invloed van drugs reden. Bijna gemiddeld één bestuurder per dag !!!

Dit jaar (2023) staat de teller op dit moment op 57 bestuurders waarbij speekseltesten zijn afgenomen en waaruit bleek dat ze mogelijk onder invloed van drugs reden. De bloedproef die bij de personen is afgenomen geeft uiteindelijk de exacte uitslag.

Wijkagent Marcel Deenen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie