Werkgroep ‘Kind en Jeugd’

Doel: Wat kunnen we met de jongeren en voor de jongeren realiseren.
Contactpersoon: Op te vragen via info@oranjebuurtvenray.nl
Werkgroepsleden: Geebie van Waaijenburg, Danielle Stevens, Femke van der Putten en Loes Schrooten

Oranjejeugd dik tevreden……!

De werkgroep ‘Kind en Jeugd’ heeft bepaald niet stil gezeten.
Enthousiast zijn eind vorig jaar de koppen bij elkaar gestoken om na te denken wat de werkgroep voor de jeugd in onze wijk kan betekenen. Al snel werd duidelijk dat de kinderen dit het beste zelf kunnen aangeven. Daarom is hen middels een enquête gevraagd waar behoefte aan is als het gaat om: speelplekken c.q. faciliteiten, verkeersveiligheid en algemene beleving van het wonen in de  Oranjebuurt.
De enquêtes zijn bij adressen met kinderen persoonlijk afgegeven en ook weer opgehaald. Wat resulteerde in een respons van maar liefst 90%.
In zowel de enquêtes van kinderen tot 12 jaar als die van 12 t/m 18 jaar wordt een cijfergemiddelde aan de wijk gegeven van 8,7.
De ‘Oranjejeugd’ is dus dik tevreden!
Uit de enquête voor kinderen tot 12 jaar komt wel naar voren dat de speelfaciliteiten uitdagender mogen en specifiek wordt de wens voor een voetbalveld genoemd. Bij de jongeren van 12 t/m 18 jaar wordt de wens voor een ‘werkspot’ genoemd, voor o.a. oppassen.
Ondanks de hoge tevredenheid willen we als werkgroep toch bekijken of we wat met de wensen van de kinderen kunnen doen. Daarom gaan we binnenkort in gesprek met de gemeente en zal onderzocht worden wat de mogelijkheden zijn voor een voetbal(sport)veld in de wijk (met daarbij het ‘Bernhardplein’ als locatie in gedachten). Ook speelfaciliteiten met meer uitdaging krijgen extra aandacht.
Men is altijd vrij om met ons mee te denken of vragen te stellen.
Klik hier om ons te mailen.
Voor de foto’s kijk in ons archief [Archief – Foto’s – Kind & Jeugd] of klik hier om er rechtstreeks heen te gaan.