De Oranjebuurt is Ontwaakt

Op zaterdag 2 oktober ontwaakte de Oranjebuurt na de heftige Coronatijd, die ervoor zorgde dat de activiteiten in de Oranjebuurt op een zeer laag pitje stonden.
In en rond de Petrus’ Bandenschool was er tussen 14.00 en 19.00 uur een feestelijke ontmoeting. Er was van alles te doen voor de bijna 200 Oranjebuurtbewoners, welke op de uitnodiging af waren gekomen. De vele werkgroepen uit de Oranjebuurt lieten zien en horen waar ze mee bezig zijn en wat de toekomstplannen zijn.
Allerlei activiteiten voor de kinderen, rondleidingen door de Oranjebuurt, jeu de boules toernooi, dans, muziek en uiteraard hapjes en drankjes.
Opvallend was dat in vergelijking met de Nieuwjaarsborrel van een paar jaar geleden, veel meer kinderen dit ontmoetingsfeest bezochten.
Dit laat zien dat er een duidelijke verjonging heeft plaatsgevonden in de Oranjebuurt.
Ondernemers uit de Oranjebuurt (zoals Shu Sui, Plusmarkt – Guido van Dijck, AnyTime, Fysiotherapie Jansbeken) steunden belangeloos deze happening en lieten zien dat ze de Oranjebuurt een warm hart toedragen. Maar vergeet daarbij ook niet de Petrus’ Bandenschool en alle vrijwilligers.
Rond 15.00 uur waren er een aantal centrale presentaties: een woord van welkom; het Buurtlied, gecomponeerd en gezongen door de zingende Oranjebuurt-schilder (Ramon Barents) en een presentatie over de opstart van het nieuwe ‘School-/Kolkplein’.
Speciaal was er aandacht voor vier van de in totaal tien ‘foto-banners’, welke werden aangeboden aan de groep ouderen van de Oranjebuurt. Deze ouderen zullen binnen niet al te lange tijd hun ‘vrijdagmiddag bijeenkomst’ gaan vieren in de aula van de Petrus’ Bandenschool. Banners met foto’s, gemaakt door leerlingen van groep 8. In een workshop hebben deze leerlingen, samen met Rini van de Leur (die alles weet over fotograferen), foto’s gemaakt van plekken en situaties die hen opvielen in de Oranjebuurt. Dit alles in het teken van het versterken van de samenwerking tussen Oranjebuurt en Petrus’ Bandenschool. De banners zorgen ook meteen voor een stukje gezellige aankleding van de aula. 
Wil je meer foto’s zien? Klik hier
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.