Afscheid van Hein en Piet

Hieronder het verhaal bij het afscheid van Hein en Piet, als bestuurslid, tijdens de jaarvergadering van
12 maart. (beide heren zijn en blijven nog actief bezig in een aantal andere werkgroepen)

Toen we enkele jaren geleden begonnen met ons project ‘de Oranjebuurt op weg naar 2025‘, waren er veel enthousiaste buurtbewoners die op een of andere wijze hun bijdrage wilden leveren aan dit mooie project. Werkgroepen ontstonden er genoeg en er vormde zich een actieve grote groep mensen die zich de afgelopen jaren heeft doen gelden. Maar de Oranjebuurt had ook een bestuur nodig en daar liepen de meesten minder warm voor. Twee mannen van het eerste uur, die destijds de handschoen oppakten en zitting namen in het te vormen bestuur, nemen vanavond afscheid van hun bestuursfunctie en dat mag wat ons betreft niet ongemerkt gaan.

Hein, onze penningmeester
De man van de centen; maar met die opmerking alleen doen we je tekort. Met je ruime bestuurs- en levenservaring was jij vanaf het begin een stabiele betrouwbare factor in ons bestuur. Altijd beschikbaar, altijd gastvrij voor de vele vergaderingen bij jou aan huis.
En altijd de financiële zaakjes goed op orde; héél belangrijk voor een penningmeester!!
Hein, heel veel dank voor je jarenlange inzet. Je weet, dat we je niet graag zien vertrekken.

 

Piet, onze voorzitter
Je wilde een functioneel bestuur, wat vooral op de achtergrond voorwaardenscheppend bezig zou zijn. Niet het bestuur, maar de bewoners en de leden van de werkgroepen moesten het fundament zijn van dit project. Ik denk, dat we daar met zijn allen goed in zijn geslaagd, maar zonder bestuur en zonder kartrekkers, zoals jij, lukt het helaas toch ook niet helemaal. Ongewild ben je, meer dan je lief is, het gezicht geworden van de Oranjebuurt. Met jouw tomeloze energie, enthousiasme (en soms je eigenwijsheid) heb je velen binnen en buiten de wijk/buurt weten te verbinden aan onze grote droom, namelijk.een wijk/buurt waarin jong en oud in 2025 SAMEN gezond en gelukkig kan wonen.
Niet alleen het bestuur maar de hele Oranjebuurt, is je heel veel dank verschuldigd!!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.